DIPLADENIA (BÆGERRANKE)

 

HISTORIE:

Dipladenia er også kendt under navnet Mandevilla efter den engelske diplomat og gartner Henry Mandeville, som opdagede planten i starten af 1800-tallet. Slægten Dipladenia omfatter 114 arter. Vi dyrker arten Dipladenia sanderi, der stammer fra Brasilien og har været omtalt som stueplante i Danmark siden 1966. Vi sælger den primært til Danmark, Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

 

 

FORMERING:

Dipladenia kan formeres ved led- og topstiklinger. Stiklingen klippes af lige over et bladpar med så meget stilk under bladparret, at den kan stikkes i en potte. Potten overdækkes med plast, indtil stiklingen har slået rod. Afhængig af pottens størrelse anbefales det at sætte minimum 2 stiklinger pr. potte. Under formeringen (indtil stiklingen har fået rod) er det vigtigt at sørge for, at planten holdes fugtig. Når den nye plante først har fået godt med rod i potten, skal der ikke vandes for meget.

 

 

PASNING:

Dipladenia er en skøn plante, som kan stå ude, når nattemperaturen er over 10 grader, og som blomstrer, indtil frosten sætter ind. Det er ikke nødvendigt at plante krukkerne om i løbet af sommeren. Planten er nem at passe. Den trives udendørs i fuld sol og må ikke vandes for meget. Har man planten stående indendørs, bør man undgå et sydvendt vindue på de varme sommerdage. Vi dyrker Dipladenia i farverne rød, rosa og hvid og sælger dem både med og uden bøjle.